Huidtherapeut

Hoewel nog bij velen onbekend bestaat het vak huidtherapie al meer dan 30 jaar. Het is een wettelijk geregistreerd beroep (wet BIG) uitgevoerd door een HBO opgeleide paramedicus, meestal op verwijzing van een huisarts of specialist. De meeste huidtherapeutische behandelingen worden door de zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed.

Ik ben Marian Hogendoorn-de Vries en werk als huid- en oedeemtherapeut en bandagist in Dok 11.
Na 9 jaar verpleging en 6 jaar schoonheidsverzorging heb ik mijn studie huidtherapie afgerond aan de Hogeschool Midden Nederland te Utrecht.
In het Gezondheidscentrum Dok 11 behandel en verzorg ik mensen met huidproblemen.

U kunt onder andere bij mij terecht voor problematiek veroorzaakt door een litteken. Stuwing, oedeem en "trekken" van een litteken zijn klachten die verholpen kunnen worden met massage, oedeemtherapie en vaak ook met behulp van pleisters: het medical taping concept of in een andere situatie siliconenpleisters. Zelfs oude littekens (van 10-20-30 jaar oud) kunnen behandeld worden en zodoende minder klachten en irritatie geven. Maar ook meteen postoperatief de juiste littekenbehandeling toepassen voorkomt klachten en bevordert het algeheel herstel.

Overbeharing behandel ik met laser of elektrische epilatie als vormen van definitief ontharen, naast de behandelingen die kortdurend werken zoals harsen.
Ook is laserbehandeling of elektrische coagulatie of camouflage van rode adertjes mogelijk. Acnetherapie geef ik vaak in combinatie met medicatie voorgeschreven door de huisarts of dermatoloog. Daarnaast geef ik ook fruitzuurpeelingen bij hyperpigmenties of acne-littekens of ten behoeve van huidverbetering en is het mogelijk steelwratjes te verwijderen door middel van bevriezing, coagulatie, cauteerstift of zapper.

Voor inlichtingen, advies en afspraken kunt u mij bereiken op: Tel. 078-6914078, 06-33648963 of e-mail: huidtherapie@marianhogendoorn.nl. Behandelingen vinden plaats op afspraak en zijn behalve op dinsdag-ochtend ook op andere dagen mogelijk.