WAT IS MALNUCARE?

MalnuCare is het informatie- en behandelcentrum bij (dreigende) ondervoeding in de eerstelijn. U kunt bij ons terecht wanneer eten voor uw , uw familie of uw patiënten een zorg wordt. In Nederland komt (dreigende) ondervoeding in de zorg op grote schaal voor. Als u, uw patiënten of uw familie ziek is en ondervoed kan dit vervelende gevolgen hebben. Dit kan zijn verlies van lichaamsgewicht, afname van spiermassa, daling van de weerstand, verhoogde kans op complicaties zoals infecties en een vertraagde wondgenezing. Hierdoor kan er een negatieve spiraal ontstaan wat weer leidt tot langere opnameduur in het ziekenhuis of revalidatiecentrum, verhoogd medicijngebruik, toename van zorg en afname van de kwaliteit van leven. Het voorkomen van (dreigende) ondervoeding is daarom heel belangrijk ook omdat de behandeling van deze gevolgen extra kosten met zich mee brengt. De diëtisten van MalnuCare kunnen u hierbij helpen.

Wat kan MalnuCare voor u betekenen?
MalnuCare biedt specialistische aanpak op gebied van ondervoeding. De diëtisten bij MalnuCare hebben extra scholingen gevolgd en veel ervaring bij (dreigende)ondervoeding. Sinds september 2013 heeft MalnuCare ook een spreekuurlocatie in het gezondheidscentrum DOK11 in Alblasserdam (1e etage)

Daarnaast houdt MalnuCare in Alblasserdam ook een regulier spreekuur voor al uw voedingsvragen. Hierbij kunt u denken aan vragen/begeleiding bij overgewicht, voeding bij zwangerschap, diabetes, te hoog cholesterol, maag- en darmklachten, jicht, voedselallergie, longziekten en alle overige voedingsgerelateerde hulpvragen.

Wat kunt u verwachten?
De diëtist neemt samen met u uw voedingspatroon door, uw klachten en vooral ook uw wensen. Daarna geeft ze, in goed overleg met u, een persoonlijk dieetadvies. In de consulten die eventueel nog volgen, helpt de diëtist u om uw eetgewoonten blijvend te veranderen, door u te adviseren en te motiveren.

Kosten?
Voor het meest actuele overzicht van de kosten en eventuele vergoedingen kunt u terecht op de website van Dietistenpraktijk Saskia Nieuwenhuis.

Afspraak maken?
Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar 0800 - 6200 100 (gratis). Wij streven ernaar dat u binnen vijf werkdagen op het spreekuur terecht kunt.

Meer informatie?
Voor meer informatie kunt u kijken op onze website www.dietistenpraktijksaskianieuwenhuis.nl.